LITE OM MIG............

Den 7:e mars 2005 var en väldigt speciell dag för då föddes jag på kennel Balzac. Fader Ch Leyendas Spongebobsquarepants och Moder Ch Balzac Moster Gudrun.

Min matte hade inte alls tänkt sig en pojke och absolut inte en vit/fawn färgad. Men jag fick henne snabbt på andra tankar. Lilla, lilla jag var så rolig och självständig, som redan då vågade gå för mig själv och rulla en boll min dubbla storlek. Matte blev charmad, betagen och förälskad!

Långt senare skulle hon förstå att dessa egenskaper, som självständig och ”ensam är stark”, inte är helt fördelaktiga och kan resultera i diverse problem. Mer specifikt i mitt fall, en extrem jaktinstinkt som innebär att jag inte kan gå lös och bara släppas på väl utvalda platser med högt stängsel. En besvikelse för min matte som drömt om att kunna promenera med sin första egna hund lös i skogen. Men alla problem går att leva med och vi har funnit vår väg. Jag och min älskade matte vandrar tillsammans på livets krokiga väg, ett sammansvetsat litet team och vår kärlek till varandra blir starkare för varje år som går.

I livet med mig blir det aldrig långtråkigt. Man kan säga att det finns ett regelbundet inslag av action/drama! Ett litet urval på händelser kan låta så här: brutet ben i jakt efter hare, sprungit ifrån dagisfröken på Gärdet och hem till dagis på Valhallavägen, jagat skateboard åkare på t-bane perrongen, kastat mig i 0-gradigt vatten och simmat ut i jakten efter svanar, hoppat från stängslade fårhagar i jakt på det som lockar på andra sidan mm. Och matte’s reaktion till allt detta är allt som oftast en blandning av gråt, skratt och djup frustration. Men likväl som min matte är unik i sin person, så är även lilla jag det. Matte accepterar mig fullt ut som jag är och jag vet att hennes hjärta svämmar över av kärlek för mig.

Denna blogg är främst till för matte själv. En slags dagbok/dokumentation över vårt liv tillsammans och något som matte tror hon kommer ha stor glädje av långt i framtiden när jag springer fritt i hundhimmelen. Men om någon händelsevis tittar in här säger jag välkommen och enjoy :)

P.S det är på sin plats att påpeka att jag är bilingual och därför blir det en del ”swinglish” här på min blogg. Matte är ju född i lilla landet New Zealand ”down under”, där hon bott i olika omgångar i totalt ca 23 år. Men vi lever ju i en globaliserad värld så……..who cares, egentligen, att det blandas med språken lite hit och dit ;)

måndag 3 december 2012

Spring & lek i vinterns första snö med kompisen Douglas

Matte & jag vaknade till det vackraste vinterlandskapet och vi gick en härlig dogwalk med kompisen Douglas & hans matte Irene. Vi höll oss hemmavid längs Brunnsviken och runt Tivoliudden och det blev spring & lek inne i fårhagen :)

Matte Irene, redo med kameran och som tar så proffsiga bilder av oss killar :)
Att vintern kan vara så magiskt vacker........det hade jag glömt.


Douglas är lite otålig, han vill att vi går på så vi snabbt kommer till fårhagen för spring & lek.

Finaste snöportalen. Våra mattar var helt hänförda.

 

Jag ser att lill Douglas börjar surna till att vi aldrig kommer fram till fårhagen. Och som den äldre får jag förklara att det här med "tålamod", är något man måste lära sig.
Jag tror han förstod.

Men först lite godisutdelning och Douglas är redo med tassen!

Tjohoo......it's playtime!!!!!!! Nu är vi i fårhagen och redo för action.

Men först lätta lite på trycket..........

Och Douglas står stilla som en vacker staty och väntar på vad som ska hända!

Vi börjar med lite SSS (saturday sausage search), som Douglas är en fena på :)

Men nu får det räcka med lugn lek för Douglas är sååååå sugen på att springa så han sticker iväg.......

Jag är ju inte den lättaste att få igång att springa. I regel behövs det en trasa som far fram i hög fart för att jag ska dra iväg. Men här har Matte äntligen lyckats få det att blixtra till i min springnerv :)
Jag är på G!

Av åker rocken men t-shirten som ser så racingcool ut, får vara på :)

OK Douglas............nu kör vi!!!!!!!

Precis här börjar jag känna springglädjen........att flyga fram i den mjuka snön!

Kolla så snygga vi är.....riktiga sprinter proffs :)

Titta så GLAD jag är och lill Douglas så fokuserad........

Airbourne med strutarna uppfällda :))

Lägger mig i kurvan........

 

 

Men nu är det fokus på annat......korvbitar flyger omkring oss och jag har en i sikte!

Douglas är igång och har lärt sig det där med att fälla UPP öronen!

Hmmm.......nu vet jag inte riktigt vad det är jag har i sikte!


Lite brottning på gång.......Matte är domare!
 

Oj.......tror lill D fick in en vänstersving där mot mitt öga!

Nu blev jag plötsligt en ynklig liten pojke för jag fryser och när jag blir ynklig brukar den här posen fungera på Matte.
Det gjorde den och vi begav oss hem till värmen och fika :)

100% fokus på matte som står vid diskbänken och gör iordning falurågrut med leverpastej mackor åt mig & Douglas :)
 
Nu relaxar vi lite och jag har överlåtit min korg till Douglas.....


.........och så bytte vi plats för Douglas ville ju testa allt :)

Nu är det modevisning och min kollektion har utökats med ännu ett designat plagg.
Snyggaste polotröjan med magskydd och liten matchande halsduk!
Denna magnifika tröja har Douglas matte stickat åt mig!!! Hon är så duktig och matte var grymt impad. Jag tackade genom att ge ett dussin eller så blöta pussar över hela matte Irene's ansikte :))

Vogue nästa.......eller borde ju heta "Dogue" ;)

Matte har julpyntat på balkongen

På kvällen slog kylan till ordentligt, det var´-15 grader när vi gick ut på kvällskisset. Då tyckte matte det var ett perfekt tillfälle för mig att testa min nya varma overall.


Jag var något skeptisk till detta nya och annorlunda plagg och matte skrattade högt när jag gick nerför trapporna. Men jag upptäckte snabbt att jag har samma rörlighet som vanligt :)
Tack matte - nu slipper jag frysa på 2-3 timmars promenaderna med dagis :)
Undrar om resenärerna på t-banan och bussen kommer tro att jag är en working dog ute på viktiga uppdrag? Jag ser ju ut att vara redo för combat, bara dom inte blir rädda!!!!

3 kommentarer:

  1. Ännu ett plagg i Milous växande garderob! Snygg var den! Skönt med varma overallen också. Så härligt att se Milou springa, tänk om han kunde låta bli och jaga så hysteriskt så han kunde vara lös mer. Puss på fina nosen <3

    SvaraRadera
  2. Vad fint! Har du sytt overallen eller köpt det?

    SvaraRadera
  3. Hej Maxfield :)
    Overallen är sydd av en kvinna i Finland. Den kostade ca 700kr (exkl. frakt)

    SvaraRadera